Pittige kip met snijbonen

Voor 2 personen heeft u nodig:

2 kippenpoten
olijfolie
1 grote ui in ringen
1 geraspt teentje knoflook
1 rode Spaanse peper in ringetjes
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel gedroogde basilicum
1 eetlepel pindakaas
1 à 2 eetlepels koffieroom
500 gram snijbonen, schoongemaakt en in stukken van ca. 2 cm gesneden.

Kook de snijbonen gaar zoals u gewend bent en laat ze uitlekken.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kippenpoten snel goudbruin. Haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de uiringen met de Spaanse peper op niet al te hoog vuur zacht en glazig. Bak de laatste minuut de knoflook even mee. Roer er dan de gedroogde basilicum en het gemberpoeder door, leg de kippenpoten op het mengsel, sluit de pan, zet de warmtebron laag en laat de inhoud in ca. 30 à 40 minuten lekker gaar worden. Na ca. 20 minuten de poten een keer omdraaien. Haal de poten nogmaals uit de pan, roer de pindakaas met de koffieroom door de inhoud en schep er de gare en uitgelekte snijbonen door. Leg de poten weer in de pan en laat het geheel nog even door en door warm worden.

N.B.:
Als u er niet aan gewend bent, haal dan liever de zaadjes uit de Spaanse peper. In plaats van Spaanse peper kunt u ook een theelepeltje sambal gebruiken.!

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor