Favoriete Boeken van Marcel Dekker

Mijn smaak is zeer ruim wat betreft boeken. Ik hou van thrillers, fantasy, horror, romans en klassiekers. Stephen King is een favoriet van me. En dan zijn er natuurlijk boeken die tegen vallen. Bijvoorbeeld degene die hij onder de naam Richard Bachman heeft geschreven 'De regelaars'. Maar er zijn ook enkele toppers. Bijvoorbeeld, 'The Shining', 'Het' en de serie 'de donker toren'. (Volgende deel komt als het goed is in oktober, november uit). Agatha Christie hoort natuurlijk ook tot de favorieten.
Hieronder een paar favorieten. Merendeels zijn dat boeken die ik nog niet zolang geleden gelezen heb. Vooral omdat veel boeken na een tijdje toch in je geheugen wegzakken.
 • Op eigen gezag. David Baldacci.

  Vlucht 3223 Stort van negen kilometer hoogte neer. Geen van de bijna tweehonderd inzittende overleeft de vrije val die het vliegtuig gemaakt heeft. De FBI stelt een onderzoek in naar de onderzaak van het ongeluk en de dader. Beide zijn snel gevonden. Vanaf dat moment begint de zoektocht naar motieven. Een rijke zakenman, een advocate (die door het ongeluk weduwe is geworden), de directeur van de FED, de overleden man van de advocate, de directeur van een een beveiligingsbedrijf (ex-FBI), een privé-detective en zijn overleden broer (zelfmoord?). Allemaal hebben ze schijnbaar iets met de zaak te maken. Maar wat zijn de motieven? Welke factor verbindt deze mensen?
  Na het eerste boek van David Baldacci (Het recht van de macht.) werd gezegd dat hij zich kon scharen onder Grisham en zijn legal thrillers. Maar na dit boek kan hij zich niet meer onder Grisham scharen, maar meten. En met een volgend boek misschien zelfs verslaan. "M.D."

 • Het Kaïnsteken. Patricia Cornwell.

  Een onbekende vrouw wordt gevonden op kerstavond. Ze is geheel naakt en zit met haar rug tegen een fontein. Waarom heeft deze vrouw zich, ondanks de kou, niet verzet? Als het onderzoekt zich moeizaam voortsleept slaat de moordenaar opnieuw toe. Door computermoeilijkheden komt de patholoog-anatoom Kay Scarpetta onder druk te staan. Ondanks alle tegenslagen gaat ze door.
  Het Kaïnsteken is het 6e boek van Patricia Cornwell, met Kay Scarpetta in de hoofdrol. De boeken geven je een beetje inzicht in het wereldje dat zich bezighoudt met doden na een moord. Begin bij het lezen met het eerste deel. Val je er midden in, dan mis je een boel. Als los staand boek is Het Kaïnsteken het beste. Nog goed te doen zonder de andere delen. Maar begin gewoon met Fataal weekend en de relaties tussen de verschillende personen zullen een stuk duidelijker zijn. "M.D."

 • Oog om oog. John Sandford.

  Lucas Davenport is een ongewone politieman, niet alleen vanwege zijn extravagante, luxueuze levensstijl, maar vooral vanwege zijn onconventionele, nietsontziende manier van werken. Bij een bankoverval worden de daders neergeschoten. Heel duidelijk blijkt dat de politie op de hoogte was van de plannen van de overvallers. De media valt volledig over het politiekorps heen met de beschuldiging van overdadig geweld. Ook de ontsnapte gevangene denkt er zo over. De doodgeschoten daders zijn zijn zus en vrouw. Hij zweert wraak op het hele team. Met een stel handlangers trekt hij ten strijde. Lucas die het allemaal al eens eerder heeft gemaakt denkt er in het begin flauwtjes over, wat al snel omslaat in paniek…
  Oog om oog is het 8e boek met Lucas Davenport in de hoofdrol. Ondanks dit is het allemaal goed te volgen. Voor de fans van de wat hardere thrillers is het er een waar je niet om heen kan (dit geldt voor de hele reeks.). "M.D" "….een thriller waar je haren van overeind gaan staan." Publishers weekly.

 • Sporen van angst. Gerhard Hormann.

  Elke moeder verliest haar kind in een drukke winkel weleens uit het oog. Maar het gebeurt niet vaak dat het kind zonder spoor achter te laten verdwijnt. Negen maanden later krijgt een man een visioen, een akelig visoen. Een moeder komt na negen maanden tot de conclusie dat haar zoon nog niet dood kan zijn en gaat op onderzoek uit. Een rechercheur denkt het kind nooit meer terug te vinden. Tot een tip van zijn Amsterdamse collega's.
  Sporen van angst is een boek over het verdriet van het verliezen van een kind. En het machteloos toekijken hoe het kind voor de politie een zaak wordt. Een onopgeloste zaak. Een boek over een vrouw die zelf op zoek gaat. Je voelt de spanning van de vrouw. De hoofdpijn van de man met zijn visioen ga je bijna voelen. Een boek waarbij je volledig meeleeft met de personen. "M.D."

 • Broodje gezond. Bart Chabot.

  Een boek over het leven van Herman Brood. Waarom is Herman Brood geworden zoals hij is? Wat zijn zijn gedachten over de wereld? En is hij echt verlegen, of speelt hij dan ook een spelletje?
  Schitterend boek. Je leest nu het hoe, waarom en wanneer over Herman Brood. Goed geschreven en duidelijk. Geen onzin verhalen. Nee gewoon: hoe leeft Herman Brood en hoe is dat gekomen. "M.D."
Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
Terug naar Clara's Boekenrubriek