Favoriete Boeken van Edwald Segers

BOEKEN TOP 10
  1. Titel: In de ban van de ring (trilogie).
   • Boek 1: De reisgenoten.
   • Boek 2: De twee torens.
   • Boek 3: De terugkeer van een koning.
    Auteur: J.R.R. Tolkien
    Genre: fantasy
   Met de trilogie In de ban van de ring schiep Tolkien een wonderlijke verbeeldingswereld: Het Land van Midden-Aarde, bevolkt met uiteenlopende wezens, kwade en goede machten, tovenaars en elfen. De Ring beslist over heil en verderf. Als die Ring in handen komt van de oude hobbit Bilbo, ontwaken de Boze Wezens en ontstaat de strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld. Een ramp kan slechts voorkomen worden, zo weet de tovenaar Gandalf, als de Ring wordt vernietigd in het vuur waarin hij ook is gesmeed, midden in het Land van de Boze Wezens.

  2. Titel: Lyonesse.
   • Boek 1: De tuin van Suldrun
   • Boek 2: De groene parel
   • Boek 3: Madouc
    Auteur: Jack Vance
    Genre: fantasy
   Nu voor eeuwig verzonken onder de eindeloze golven van de Atlantische Oceaan, maar eens waren de Oude Eilanden het domein van halflingen en mensen, van grimmige kastelen en weelderige paleizen, van baldadige elfen en vileine heksen en elkaar aftroevende magiërs. De mensen leidden een leven dat terdege rekening moest houden met de magie die talrijke soorten halfwezens en enkele machtige mannen en vrouwen beoefenen – soms tot heil van de aardse bewoners, maar meestal niet.

  3. Titel: De Drakentroon.
   • De Steen des Afscheids.
   • De Groene Engeltoren (twee delen).
    Al deze delen maken deel uit van een groots opgezet fantasy-epos.
    Auteur: Tad Williams
   Genre: fantasy
   Groots opgezet fantasy-epos genaamd Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard.
   Een episch verhaal over de strijd van goed tegen kwaad, de strijd tussen en niet-zijn..... Een schitterende weergave van het conflict tussen de machten van licht en duisternis.

  4. Titel: Dief van het Licht.
   Auteur: David Ramus
   Genre: Thriller
   Een verslaafde kunsthandelaar verkoopt vervalste schilderijen van moderne meesters aan de Japanse onderwereld. Zeer spannende thriller welke zijn climax bereikt op een van de drukste en mooiste avonden van het jaar voor de internationale kunstwereld: met een wilde jacht dwars over de veiligvloer van het respectabele Christie's. De kunstwereld heeft zijn Grisham gevonden.

  5. Titel: De Daedalus dreiging.
   Auteur: Robert Ludlum
   Genre: Thriller
   Topspion Harry Latham heeft een uiterst geheime opdracht: het binnendringen van de Brüderschaft-vallei. Deze enclave in de Hausruck Alpen is de schuilplaats van duizenden neo-nazi's met maar één doel: het stichten van het Vierde Rijk. Latham belandt in de klauwen van deze fascistische beweging en wordt gedwongen een hersenoperatie te ondergaan. De Brüderschaft heeft nu een machtig wapen in handen: Harry Latham zelf....

  6. Titel: De Columbia Connectie.
   Auteur: Tom Clancy
   Genre: Thriller
   De Verenigde Staten binden de strijd aan met de Zuidamerikaanse drugsmaffia. Maar het echte gevaar zou zich wel eens dichter bij huis kunnen bevinden.

  7. Titel: Golf van Onzetting
   Auteur: Tom Clancy
   Genre: Thriller
   De Verenigde Staten hebben een ingrijpend vredesplan voor het Midden-Oosten opgesteld. Terroristische groeperingen spelen hun laatste kaart uit. Jack Ryan ziet zich voor een onmogelijke taak gesteld en moet de situatie in zijn greep zien te krijgen voordat de wereldleiders de controle over zichzelf –en de wereld- verliezen.
   Bloedstollende actualiteit, complexe intriges en messcherpe actie.

  8. Titel: Ereschuld.
   Auteur: Tom Clancy
   Genre:Thriller
   De koude oorlog is voorbij, aloude tegenstellingen zijn opgegeven. Maar in het Oosten doemt alweer een nieuwe vijand op, voorzien van nieuwe wapens.....

  9. Titel: Uitstel van Executie.
   Auteur: Tom Clancy
   Genre: Thriller
   Door een aanslag komt een groot deel van de regering van de Verenigde Staten om het leven. De kersverse vice-president Jack Ryan wordt benoemd tot regeringsleider van het in complete chaos verkerende land. Van alle kanten loeren tegenstanders, gereed om op zijn zwakste moment vernietigend toe te slaan....

  10. Titel: OP-CENTER.
   Auteur: Tom Clancy
   Genre: Techno-Thriller
   Wanneer, waar dan ook ter wereld, een conflict dreigt uit te groeien tot een wereldcrisis, komt Op-Center in actie. Onder zenuwslopende omstandigheden coördineert directeur Paul Hood de interactie tussen het computercentrum en het veldteam. Militaire bliksemacties ter plekke, geregiseerd door de meest geavanceerde computertechnologie ter wereld.

  Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
  Terug naar Clara's Boekenrubriek