Boekbespreking van Anja Schüller

DE KRAAIEN ZULLEN HET ZEGGEN

Deze roman heeft even op zich laten wachten, maar het is dan ook de moeite waard! De auteur neemt je mee naar de vroege jaren zestig. De ruimtevaartwedloop zorgt voor optimisme, maar ook voor opwinding. Jack is de vader van Mike en Madeleine. Samen met zijn vrouw Mimi en zijn kinderen vestigen ze zich op de rustige luchtbasis in Ontario. De dreiging van de Koude Oorlog is steeds voelbaar.

Madeleine is acht jaar en gaat naar school, ze moet vaak nablijven. Niet omdat ze stout is, of niet goed oplet. Maar over wat er wél gebeurt, daar durft ze thuis niet te praten. Ze is bang dat haar ouders haar dan niet meer lief vinden. Meneer March brengt haar in verwarring, ze weet zich geen raad.

Madeleine weet ook niet dat haar vader al snel verstrikt is in allerlei geheimen. Op een dag wordt er een vriendinnetje van school dood in de bossen gevonden. Jack moet een keuze maken, zal hij de buurjongen Ricky Froelich die verdacht wordt, van de moord voorzien van een alibi? Madeleine leert de moraal van het leven kennen, maar deze is erg dubbelzinnig. Deze les begrijpt Madeleine pas echt als ze twintig jaar later haar zoektocht naar de moordenaar voortzet.

Ann-Marie MacDonald is de auteur van Laten wij aanbidden. Dit boek is in de loop der jaren uitgegroeid tot een enorme beststeller.

De kraaien zullen het zeggen heeft een kleine aanzet nodig om je aandacht vast te houden. Maar als dat eenmaal is gebeurd laat het boek je niet meer los.

Titel        : De kraaien zullen het zeggen
Auteur     : Ann-Marie MacDonald
ISBN      : 90-388-4943-5
Uitgeverij : Nijgh & Van DitmarTerug naar de Boekbesprekingen van Anja
Terug naar de Boekenrubriek